- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Ιοντοφόρεση (Iontophoresis) ή Ηλεκτροφόρεση (Electrophoresis) σώματος είναι μια διαδικασία που βοηθάει διάφορες φαρμακευτικές ουσίες να εισχωρίσουν πιο εύκολα στο σώμα. Χρησιμοποιείται και αυτή η διαδικασία από φυσιοθεραπευτές, νοσοκομεία  αλλά και ινστιτούτα ομορφιάς σε όλο τον κόσμο. Η ιοντοφόρεση λειτουργεί όπως και όλες οι ηλεκτροθεραπείες με ξεχωριστή ειδική συχνότητα παλμών που βοηθά στους λόγους που προωτοαναφέραμε. Εμείς σε αυτό το θέμα θα αναφερθούμε όμως σε μια άλλη πολύ σημαντική ιδιότητα της ιοντοφόρεσης. Την ιδιότητα εξάλειψης του ιδρώτα στο σώμα. Σε έρευνες που έχουν γίνει στον κόσμο έχει αποδειχτεί ότι το 3% του πληθυσμού υποφέρει από υπερίδρωση. Από αυτό το ποσοστό το 1,4% παρουσιάζει υπερίδρωση στις μασχάλες, και το 1,6% στο υπόλοιπο σώμα. Ωστόσο μέσα στα προβλήματα που παρουσιάζονται με τον ιδρώτα (π.χ δυσοσμία κ.τ.λ.) υπάρχει και το αισθητικό πρόβλημα. 







Σίγουρα θα σας έχει τύχει. μια περίπτωση όπου ο ιδρώτας σας έχει φέρει σε δύσκολη θέση ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Για παράδειγμα φανταστείτε.ότι είστε στον προθάλαμο της διεύθυνσης.για ραντεβού προς αναζήτηση εργασίας και λόγο του άγχους σας ή λόγο της βεβιασμένης ανάβασης σας στις σκάλες έχετε ιδρώσει στις μασχάλες ή στο στήθος σας και το φόρεμα έχει "ποτίσει" και δείχνει άσχημα. 




Θα σας αναφέρω επίσης ένα άλλο πολυσυνηθισμένο φαινόμενο που έχω παρατηρήσει σε πελάτισσες στην εταιρία ρούχων που εργάζομαι. Έρχονται πελάτισσες να αγοράσουν βραδινό φόρεμα ή τώρα το καλοκαίρι ένα ελαφρύ top ή ακόμα και εσώρουχα. Κάποιες έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση γιατί έχουν ιδρώσει και πηγαίνοντας στα δοκιμαστήρια του κατ/ματος της εταιρίας κοιτούν τριγύρω φοβισμένα μήπως κάποια υπάλληλος τους βάλει (όπως λέμε στην καθομιλουμένη) χέρι. Ε λοιπόν την μόνιμη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα δίνει η ιοντοφόρεση.




Θα ξαναεπαναλάβω (εύχομαι να μην γίνομαι βαρετή) όπως και σε προηγούμενα άρθρα μας ότι η ιοντοφόρεση μέχρι λίγα χρόνια πρίν γίνονταν σε κλινικές αλλά σήμερα πλέον μπορείτε να την εφαρμόσετε και στο σπίτι. 




Κυκλοφορούν στο εμπόριο συσκευές ιοντοφόρεσης κόστους αγοράς (140-400 ευρώ περίπου) και βέβαια κόστος ενοικίασης (70 ευρώ περίπουμε δυο ή τέσσερα ηλεκτρόδια (pads) για τις παλάμες των χεριών, τα πέλματα, το στήθος αλλά και τις μασχάλες. 








Τα προγράμματα τους έχουν διάρκεια από 25 έως 50 λεπτά περίπου (ανάλογα με τα σημεία στο σώμα που θέλετε να περιποιηθείτε) και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και προπάντων μόνιμα. Μετά από λίγες θεραπείες το πρόβλημα του ιδρώτα ή της υπερίδρωσης μειώνεται αισθητά. Μετά το τέλος των θεραπειών (σύνολο περίπου δεκαπέντε στον αριθμό) το πρόβλημα εξαλείφεται οριστικά.  


Ωστόσο καλό θα ήταν να κάνετε ιοντοφόρεση (για την εξάλειψη του ιδρώτα) μια φορά τον χρόνο ειδικά την Άνοιξη για προληπτικούς λόγους.  Όσες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν μια τέτοια συσκευή για το σπίτι εμείς.θα σας προτείνουμε τρεις μεγάλες και γνωστές εταιρίες κατασκευής μηχανημάτων ιοντοφόρεσης.


1. SWEAT GUARD
2. HIDREX
3. IDOSTAR PRO PULSE


Καταστήματα αγοράς συσκευών ιοντοφόρεσης στην Ελλάδα:


Naivebeaute
Parimed


Σημ.: Για όσες έχουν ήδη αγοράσει πιο σύνθετες συσκευές ρευμάτων T.E.N.S. & E.M.S. ας κοιτάξουν τα προγράμματα της συσκευής τους γιατί μπορεί να διαθέτουν πρόγραμμα ιοντοφόρησης και να μην χρειαστεί να επιβαρρυνθούν άλλο οικονομικά.



Προσοχή: Κυκλοφορούν στο ίντερνετ κάποια άρθρα για αυτοσχέδια κυκλώματα ιοντοφόρεσης με σχεδόν μηδέν κόστος. Αυτά τα άρθρα είναι επικίνδυνα και οι αρθρογράφοι τους θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά. Μην τα δοκιμάσετε ΠΟΤΕ αυτά!. Η ιοντοφόρεση των εγκεκριμένων συσκευών του εμπορίου ελέγχεται από κύκλωμα μικρουπολογιστή με ειδικούς παλμούς συγκεκριμένης συχνότητας και ρεύμα που μετριέται σε μικρο-Αmper. Η μπαταρία απ' ευθείας ​​στο σώμα "βγάζει" 2 ΑmperΚάποιος πρέπει να τους μάθει ότι άλλο η ιοντοφόρεση & άλλο το ηλεκτροσόκ!!




Δείτε τα παρακάτω video δοκιμής των συσκευών Hidrex & Idromed αλλά και Electro Antiperspirant για καταπολέμηση του υπερβολικού ιδρώτα και θα καταλάβετε περισσότερα.





Συχνές ερωτήσεις:

Ερ. Θα απαλλαγώ οριστικά από τον ιδρώτα είτε ιδρώνω λίγο είτε έχω πρόβλημα υπερίδρωσης; [Έλενα, 27 ετών]
Απ. 
Αγαπητή μας φίλη Έλενα, ναι είναι γεγονός ότι θα απαλλαγείτε οριστικά στα σημεία που κάνατε βέβαια ιοντοφόρεση.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON