- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ: ΣΠΡΕΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ Η ΛΑΜΠΕΣ;

Εχουμε μπει δυναμικά στα μέσα του Ιουνίου.  Καταρχήν λοιπόν επιβάλεται εδώ να ευχηθούμε να έχουμε όλες μας ένα καλό καλοκαίρι (αν και με τα τελευταία που "ταλιανίζουν" την χώρα μας είναι λίγο δύσκολο, παρόλα αυτά εμείς θα πρέπει -όσο γίνεται- να βλέπουμε τα πράγματα από την θετική τους μεριά). Καλοκαίρι, καυτός ήλιος και παραλία...  Και εδώ ερχόμαστε σε ένα άλλο πάλι θέμα που βασανίζει αυτήν την εποχή εμάς τις γυναίκες. Ειδικά εσάς τις ανοιχτόδερμες γυναίκες. Γιατί σας ρωτώ: πώς θα ξεχυθείτε στις παραλίες με το δέρμα κάτασπρο, να ξαπλώστε στις chez lounge και να επιδείξετε το κορμί σας που το περιποιούσαστε όλο το χειμώνα με διατροφές, μηχανήματα και γυμναστική; Μα βέβαια με ένα καλό μαυρισμένο κορμί που θα τονίζει τις ατελείωτες καμπύλες σας και θα κάνει τους άλλους να μην σηκώνουν τα μάτια τους από επάνω σας. Σίγουρα πάντως όχι με τον παλιό κλασσικό αλλά και επικίνδυνο τρόπο που κάναμε όλες μας μέχρι σήμερα δηλ. με το να ξαπλώνουμε ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο, να έχουμε γίνει "well done" όπως το κρέας στην σχάρα του barbeque, και μετά να "ξεφλουδίζουμε" και να μην μπορούμε να φορέσουμε ρούχο για τις επόμενες δύο μέρες λόγο του πόνου του δέρματος μας; Όχι ευχαριστώ, δεν θα "πάρουμε" άλλο...   Υπάρχουν λοιπόν δυο πλέον γνωστοί τρόποι (ειδικά ο δεύτερος) εναλλακτικού μαυρίσματος και δεν είναι άλλοι από το σπρέυ αλλά και τις λάμπες μαυρίσματος το γνωστό σε όλες μας σολάριουμ. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος αλλά και λιγότερα επικίδυνος τρόπος μαυρίσματος το καλοκαίρι; Ποια ειναι τα υπέρ και ποια τα κατά των εναλλακτικών αυτών τρόπων μαυρίσματος; 


Σπρέυ μαυρίσματος (μέθοδος ψεκασμού):







Η μέθοδος ψεκασμού έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα επειδή είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε ένα ολικό και ομοιόμορφο και ασφαλές μαύρισμα. Το αυτόματο μαύρισμα ψεκασμού που εφαρμόζεται σε ινστιτούτα ομορφιάς επιτρέπει την ομοιόμορφη εφαρμογή της λοσιόν με φυσικό χρώμα (χωρίς χημικές ουσίες) μαυρίσματος και παρέχει πλήρη κάλυψη σε όλο σας το σώμα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η μέθοδος ψεκασμού γίνεται σε ένα θάλαμο μαυρίσματος ή σαλόνι ομορφιάς και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Για να αποκτήσετε ένα άψογο μαύρισμα μια ειδικός με την χρήση ενός αερογράφου (airbrush) μπορεί να εφαρμόσει την ειδική λοσιόν μαυρίσματος απευθείας στο σώμα σας, εξασφαλίζοντας ότι δεν αφήνει κηλίδες χρώματος. Σε αντίθεση με το airbrush tanning, στο θάλαμο μαυρίσματος tanning booth εφόσον πρώτα επιλέξετε τον βαθμό μαυρίσματος που επιθυμείτε μπαίνετε μέσα και ο ειδικός ενεργοποιεί την διαδικασία. Μόλις το μαύρισμα ψεκασμού (δηλ. η συνεδρία) έχει ολοκληρωθεί, το δέρμα αρχίζει σιγά σιγά να σκουρύνει μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Το μαυρισμένο δέρμα σας πρέπει να διατηρηθεί & στεγνώσει για τέσσερις ώρες μετά την συνεδρία του μαυρίσματος ψεκασμού. Η μέθοδος αυτή πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 5 και 10 ημέρες. Η απολέπιση πριν από τη συνεδρία για μαύρισμα και την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας στη συνέχεια, θα κρατήσει το μαύρισμα σας έντονο για περισσότερο καιρό. Η μέθοδος μαυρίσματος ψεκασμού αν και είναι απόλυτα ασφαλής (λόγο του φυσικού υλικού χρώματος που χρησιμοποιείται) δεν συνιστάται για τις γυναίκες στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης ή για γυναίκες που έχουν σοβαρό άσθμα.


Λάμπες μαυρίσματος:






Η μέθοδος με τα "κρεβάτια" μαυρίσματος ήταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό η μοναδική μέθοδος μαυρίσματος που ναι μεν παρείχε ομοιόμορφο και διαρκείας μαύρισμα αλλά παράλληλα είχε και έχει ακόμα κινδύνους για το δέρμα και την υγεία σας γενικότερα αν δεν τηρούνται -κατά γράμμα- οι κανονισμοί ασφαλείας. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά άσχημα περιστατικά με τις λάμπες μαυρίσματος ακτινών UVB που είναι και υπεύθυνες για την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό, οπότε αν είστε fan της συγκεγκριμένης μεθόδου χρειάζεται γενικά προσοχή στο πόση ώρα θα μείνετε ξαπλωμένες μέσα στις λάμπες αλλά και τι βαθμό μαυρίσματος χρησιμοποιείτε. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η μέθοδος θέλει τον χρόνο της και δεν χρειάζεται βιασύνη. Πάντα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ξυπνητήρι για να σας προειδοποιήσει για το τέλος του χρόνου μαυρίσματος. Πρέπει επίσης να φοράτε πάντα τα ειδικά γυαλιά για προστασία των ματιών σας από την υπεριώδη ακτινοβολία uvb. Aπαγορεύεται να χρησιμοποιείσετε αυτήν την μέθοδο εάν κυοφορείτε (σε κατάσταση εγκυμοσύνης). Πέρα όμως από την δική σας προσοχή έρευνες έδειξαν ότι με την μέθοδο αυτήν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με τον καιρό χρήσης για καταστροφή του εξωτερικού φλοιού της επιδερμίδας, δημιουργία εύθραστου δέρματος ακόμη και καρκίνο του δέρματος.


Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα:


Μέθοδος ψεκασμού:


Πλεονεκτήματα:
Φυσικό χρώμα μαυρίσματος στο σώμα σας χωρίς να διατρέχετε κανένα κίνδυνο. 
Μειονεκτήματα:
Σχετικά τακτική χρήση της μεθόδου για την αποφυγή ξεθωριάσματος χρώματος.


Λάμπες μαυρίσματος:
Πλεονεκτήματα:
Μερικές μόνο χρήσεις παρέχουν πολύ περισσότερης διάρκειας μαύρισμα από ότι η μέθοδος ψεκασμού.
Μειονεκτήματα:
Εθισμός του οργανισμού σε υπερβολική βιταμίνη D και ευεσθητοποίηση του δέρματος με υψηλό κίνδυνο για καρκίνο.


Και στις δύο πάντως περιπτώσεις θυμηθείτε όταν κάνετε μαύρισμανα είστε τελείως γυμνές για να αποφύγετε την δυσάρεστη διχρωμία σε στήθος γλουτούς και μπροστά. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο και εσείς έτοιμες για τις παραλίες να δείξετε σε όλους το όμορφο μαυρισμένο & καλίγραμμο σώμα σας.
Τα παρακάτω video δείχνουν την διαδικασία μαυρίσματος ψεκασμού με αερογράφο, σε θάλαμο αυτόματου ψεκασμού αλλά και στο κρεβάτι με τις λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας:


Μέθοδος ψεκασμού:














Λάμπες μαυρίσματος:











Δυνατότητα γρήγορου μαυρίσματος σε κρεβατι μα λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας αλλά και σε θάλαμο αυτόματου ψεκασμού:


ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON