- Έχετε απορίες σχετικά με κάποιο από τα άρθρα μας;
- Θέλετε μας μας προτείνετε ένα θέμα σχετικό για να ασχοληθούμε εκτενέστερα;
Επικοινωνείστε μαζί μας στο mail του blog μας:
bodyshapegr@gmail.com

Σελίδες

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: (Κινηματογραφικά trailers)

DESCENDANTS 2 Official New Trailer (2017)

68 KILL Official Trailer (2017)

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Συγχαρητήρια, κατ'αρχήν σε εσάς που γίνατε νέα μητέρα. Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται τώρα μπροστά σας δίνοντάς και σε εσάς σας την ευκαιρία να μεγαλώσετε ένα (ή περισσότερα) καινούρια μέλη που προστέθηκαν στην οικογένειά σας. Το άρθρο αυτό γράφεται έστω και καθηστερημένα, λόγο της οικονομικής εκμετάλευσης που γίνεται χρόνια τώρα στα μαιευτήρια των κλινικών με τις κλασσικές αλλά και καλοπληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρουν. Μέσα σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και η ενοικίαση ηλεκτρικών συσκευών άντλησης μητρικού γάλακτος (για προσωρινή αποθήκευση στο ψυγείο) με τον μήνα, γύρω στα 50 ευρώ (σήμερα πλέον), γιατί στο παρελθόν χρέωναν πολύ περισσότερο. Και αυτό γιατί ειδικά στην Ελλάδα κάτι τέτοιες "πολυτέλειες" παρέμεναν κρυφές από το κοινό με άμεσο σκοπό το εύκολο κέρδος. Σήμερα βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια των blogs μέσω του ίντερνετ πολλές "υπηρεσίες" όπως αυτή έχουν "βγεί" στην επιφάνεια βοηθώντας όλο και περισσότερο κόσμο να κάνει την ζωή του πιο εύκολη αποφεύγοντας να πληρώνει στους "έξυπνους" επιχειρηματίες των νοσοκομείων ένα κάρο χρήματα..



Οπότε παρακάτω θα δώσουμε πληροφορίες από που μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή και να ξενοιάσετε για πάντα. Και θυμηθείτε ότι μετά την χρήση της αντλίας για συλλογή μητρικού γάλακτος δεν θα χρειαστεί την "πετάξτε" στο ντουλάπι για αποθήκευση γιατί μπορείτε να την χρησιμοποιείτε (δύο φορές την εβδομάδα) σαν αντλία βεντουζοθεραπείας απλώς συνδέοντας στα σωληνάκια της αντλίας αντί για τα θήλαστρα τις δύο μεγάλες βεντούζες για το στήθος, (δύο σε ένα λοιπόν) μιας και με την ίδια συσκευή αποκτάτε και μια αντλία ψηφιακού ελέγχου για θεραπεία αναρρόφησης στήθους. Φροντίστε λοιπόν να αγοράσετε μια καλή ψηφιακή αντλία με οθόνη και λειτουργίες. Δείτε το σχετικό άρθρο μας σχετικά με την βεντουζοθεραπεία.




Τι είναι όμως οι αντλίες συλλογής μητρικού γάλακτος από τι αποτελούνται και πώς χρησιμοποιούνται.

Οι αντλίες αυτές κατασκευάστηκαν για τις μητέρες που για διάφορους λόγους δεν έχουν γάλα συνέχεια ή δεν προλαβαίνουν να θηλάσουν το μωρό τους τις σωστές ώρες λόγο εργασίας κ.τ.λ. Χωρίζονται σε χειροκίνητες (μηχανικές) και αυτόματες (ηλεκτρικές). Οι μηχανικές χειρίζονται με το χέρι τραβώντας ένα έμβολο προς τα μέσα όπως με ένα σπρέϋ νερού μόνο με την διαφορά ότι εδώ είναι αντεστραμμένος ο μηχανισμός δηλ. αντί να σπρώχουν το υγρό έξω από το μπουκάλι, οι μητρικές αντλίες αναρροφούν το το υγρό και συγκεκριμένα το γάλα από τα στήθη και το αποθηκεύουν στα μπουκάλια που είναι προσαρμοσμένα από κάτω από αυτές. Οι ηλεκτρικές πάλι απλά ενεργοποιώντας την συσκευή μέσω ενός διακόπτη κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά χωρίς όμως την άμεση παρέμβαση του χρήστη. Οι χειροκίνητες αντλίες χρησιμοποιώντουσαν στις αρχές για να μπορεί η μέλλουσα μητέρα να έχει τον έλεγχο της συχνότητας (ταχύτητας) της άντλησης. Οι ηλεκτρικές πάλι είναι εφοπλισμένες με ψηφιακό κύκλωμα που ελέγχει την συχνότητα αλλά και την δύναμη της άντλησης του γάλακτος από τα στήθη, όπως κάνει και ένα μωρό, οπότε οι χειροκίνητες έχουν γίνει πλέον περιττές. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες κατασκευής αντλιών συλλογής μητρικού γάλακτος όπως οι Medela, Ameda, Adent by Philips, Acherub baby, κ.τ.λ.  






Εμείς εδώ θα μιλήσουμε μόνο για τις ηλεκτρικές αντλίες συλλογής γάλακτος και συγκεκριμένα για τις συσκευές της Medela και αυτό γιατί η εταιρία αυτή θεωρείται μια από τις κορυφαίες για να μην πω η κορυφαία στον χώρο αυτόν. Η χρήση τους είναι τελείως απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε την συσκευή από το κουτί συσκευασίας της, να συγκεντρώσετε όλα της τα εξαρτήματα δηλ. τις χοάνες PersonalFit (οι οποίες σημειωτέων χωρίζονται σε πέντε τύπους ανάλογα με το μέγεθος πάχους των θηλών σας, δηλ. από 21χιλ.- 36χιλ.), τα θήλαστρα, τα μπουκάλια συλλογής του μητρικού γάλακτος, τα φίλτρα θηλάστρων, τα σωληνάκια των θηλάστρων και την κυρίως αντλία (συσκευή). Θα ενώσετε τα σωλληνάκια με την κυρίως αντλία (συσκευή), θα εφαρμόσετε τις χοάνες στο πάνω μέρος των θηλάστρων, μετά τα δυο κίτρινα φιλτράκια (προσοχή, αυτά είναι λίγο ευαίσθητα και σπάνε εύκολα) στο κάτω μέρος των κίτρινων βιδωμάτων των μπουκαλιών και τέλος θα βιδώσετε τα μπουκάλια επάνω τους καλά αφού πρώτα τα έχετε πλύνει & αποστειρώσει σωστά. Τέλος θα προσαρμόσετε το τροφοδοτικό στην συσκευή (εάν στο μοντέλο που αγοράσατε δεν είναι ήδη ενσωματωμένο) και βάλετε το στην πρίζα. 




Ενεργοποιήστε την συσκευή από το "Power" button και μετά ρυθμίστε την συχνότητα αλλά και την δύναμη άντλησης. Δεν χρειάζεται να τα προσαρμόσετε αμέσως στα στήθη σας γιατί η συσκευή κάνει χαρακτηριστικό θόρυβο και θα καταλάβετε αμέσως την σωστή (κατά την άποψή σας) ρύθμιση. Βγάλτε τελείως το σουτιέν σας έτσι ώστε το στήθος σας να μην πιέζεται καθόλου κατά την διάρκεια της άντλησης γάλακτος. Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τα θήλαστρα στα στήθη σας προσέχοντας οι θηλές σας να έχουν μπει καλά μέσα στις χοάνες,οι οποίες πρέπει να πατούν καλά πάνω στις θηλαίες σας χρησιμοποιώντας λίγη πίεση έτσι ώστε να μην περνά αέρας μέσα στα θήλαστρα. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται παραπάνω δύναμη άντλησης τότε δυναμώστε κατά μια ή δύο μονάδες την δύναμη από την συσκευή. Αν νιώσετε λίγο πόνο λόγο της άντλησης αυτό είναι φυσιολογικό. Μόλις τα μπουκάλια γεμίσουν απενεργοποιήστε την συσκευή, ξεβιδώστε προσεκτικά τα μπουκάλια και βιδώστε τα δικά τους καπάκια. Πιέστε τις θηλές σας για να βγουν και οι τελευταίες σταγόνες γάλακτος και μετά σκουπίστε τες. 



Οι θηλές σας μετά την άντληση θα είναι σίγουρα λίγο ερεθισμένες οπότε χρησιμοποιήστε την ειδική κρέμα της Medela "PureLan" κατά του ερεθισμού των θηλών. Μείνετε λίγο έτσι και μετά μπορείτε να ξαναφορέστε το σουτιέν σας. Βάλετε τα μπουκάλια στο ψυγείο σε θερμοκρασία από -1 έως 4 C.






Οι συσκευές αυτές ξεκινούν από 70 ευρώ και φτάνουν έως τα 1200 οι πιο δυνατές. Πάντα όταν αγοράστε ηλεκρτική συσκευή άντλησης γάλακτος φροντίστε να παρέχει διπλό θήλαστρο και για γρήγορη διπλή άντληση αλλά και να μην κουράζεται το κάθε στήθος ξεχωριστά. αφήστε που όταν τελειώνει το γάλα και από τα δύο στήθη δεν δεν μένουν κατάλοιπα είναι και η πιο υγειής διαδικασία και για την μητέρα αλλά και για το μωρό.  Υπάρχουν και διάφορα εξαρτήματα που βοηθούν την διαδικασία άντλησης όπως τα σουτιέν hands-free "Hands-free bra" (για μητέρες που δουλεύουν παράλληλα και θέλουν τα χέρια τους ελεύθερα) αλλά και άλλα εξαρτήματα όπως χειροκίνητη αντλία (διπλής αναρρόφησης) που σας βοηθά να αντλήσετε το γάλα του μωρού σας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή στην εξοχή (αν δεν διαθέτετε συσκευή αντλίας μπαταρίας)






Τα δύο τελευταία χρόνα μπορείτε και εσείς να προμηθευτείτε την αγαπημένη σας συσκευή της Medela απευθείας από τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την Ελλάδα (σε τιμή λιανικής) που προμηθεύει και τα φαρμακεία ή τα νοσοκομεία σε πολύ καλύτερη τιμή από ότι στα κατ/ματα. Πρόκειται για την εταιρία Klinikum που αν μιλήσετε με το σωστό άτομο στις πωλήσεις μπορεί να σας κάνει και καλύτερη τιμή.
Δείτε την σελίδα του αντιπροσώπου της Medela για την Ελλάδα της στο YouTube όπως επίσης και τα παρακάτω video διαδικασίας άντλησης μητρικού γάλακτος και σίγουρα θα καταλάβετε περισσότερα...






ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ EBAY

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON